Azt hitte az Oscar-jelölt színésznő, hogy átok ül rajta

 

Mert ugye egy színésznőnek sem mehet minden elsőre...

Kalandos módon szerzett jogosítványt Carey Mulligan (az Egy lányról főszerepéért jelölték Oscarra). Vezetői karrierjét úgy kezdte, hogy még jogosítvány nélkül egy mezőn furikázott egy terepjáróval, miközben a barátai esküvőt tartottak. A kocsival áttört egy kerítést, és kilapított egy jurtát, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

Carey Mulligan (Fotó: Getty Images)

Ezek után érthető, hogy Carey idegesen próbált levizsgázni vezetésből, ötször meg is bukott. „Azt hittem, átok ül rajtam, és sosem lesz már jogosítványom – árulta el egy tévéműsorban. – Aztán egy barátom tanácsára beiratkoztam egy intenzív meditációs tanfolyamra, hogy megszabaduljak a félelmeimtől. Öt napon keresztül napi öt órát meditáltam, és végül mégis csak átmentem a vizsgán.”

Carey Mulligant hamarosan egy izgalmas bosszúdrámában láthatjuk. Az Ígéretes fiatal nőben olyan 30 éves egykori orvostanhallgatót alakít, akit súlyos trauma ért, és sajátos módon lát neki a feldolgozásának.

„Amikor elolvastam a forgatókönyvet, roppant ideges lettem, de jó értelemben – mondta a színésznő a Variety című filmes szaklapnak. – Nagyon felkavaró volt, de azonnal tudtam, hogy meg akarom csinálni ezt a filmet.”