Fényűző királyi esküvő: új részletek derültek ki Beatrix hercegnő nagy napjáról

 

A fogadást és a ceremóniát is ott tartják, ahol Katalin és Vilmos is örök hűséget fogadott egymásnak.

Újabb esküvő lesz a brit királyi családban: Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája május 29-én megy férjhez Londonban Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz származású ingatlanmágnáshoz – jelentette be pénteken a Buckingham-palota.

Beatrix hercegnő és vőlegénye, Edoardo Mapelli Mozzi (Fotó: Getty Images)

Az esküvőt a londoni St. James-palota királyi kápolnájában tartják, és a ceremónia jóval inkább magánjellegű lesz, mint Beatrice húgának, Eugéniának az esküvője, amelyet 2018-ban rendeztek a Windsor-kastélyban.

A St. James-palota kápolnájában tartották 1840-ben Viktória királynő és Albert herceg esküvőjét. Az esküvő után II. Erzsébet uralkodó fogadást ad a Buckingham-palotában.

Beatrix hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének elsőszülött leánya. Édesanyja Sarah Ferguson, aki elvált András hercegtől.

Az olasz nemesi családból származó Mozzi, aki tavaly jegyezte el a hercegnőt, brit állampolgár, és egy korábbi kapcsolatából van egy kétéves kisfia.

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a britek a párt látnák szívesen Katalin hercegné és Vilmos herceg mellett a hivatalos rendezvényeken. A fiatalos lendületet kiválóan képviselhetnék, melyből Harry és Meghan Kanadába költözése, és a királyi családból való „kiválásuk” miatt, most hiány mutatkozik.