Katalin hercegné a vörös szőnyegen: nyolc év után ismét ezt a káprázatos estélyit viselte

 

Hollywoodot idén is lekörözte ízlésben és stílusban.

Már hagyománynak számít, hogy Vilmos herceg, aki nem mellesleg a díjátadó védnöke, és felesége, Katalin hercegné részt vesznek a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) gáláján, melyet vasárnap este rendeztek meg Londonban.

Vilmos herceg és Katalin hercegné (Fotó: Getty Images)

Hihetetlen figyelem övezi minden alkalommal a hercegné ruháját, mellyel idén is meglepetést okozott, ezúttal azért, mert egy már látott kreációt akasztott ki a gardróbjából -írja cikkében a Harper's Bazaar. A fehér, arany mintákkal díszített Alexander McQueen darabot 2012-ben láthattuk Katalinon, akkor malajziai látogatásán. A vörös szőnyeges megjelenését most Van Cleef & Arpels nyaklánccal és fülbevalókkal, egy Anya Hindmarch márkájú csillámos, arany kézitáskával, és egy pár szintén aranyló Jimmy Choo magassarkúval tette tökéletessé.

Ami pedig a díjazottakat illeti, az esten Sir Sam Mendes 1917 című első világháborús drámája kapta a fődíjak zömét, többek között a legjobb film, a kiemelkedő brit film, a legjobb fényképezés, a legjobb produkciós tervezés, a legjobb hang és a legjobb különleges vizuális hatások díját, emellett Mendes vehette át a legjobb rendezőnek odaítélt elismerést is. Joaquin Phoenix járulhatott a színpadra a legjobb férfi főszereplőnek járó díjért (Joker), míg a legjobb női főszereplőnek Renée Zellweger bizonyult a Judy főhőseként nyújtott alakításáért.

Renée Zellweger (Fotó: Getty Images)

A színészvilág hírességei közül Brad Pitt és Laura Dern sem távozott üres kézzel: ők kapták a Volt egyszer egy Hollywood, illetve a Marriage Story legjobb férfi és női mellékszereplőjének járó díjakat.