Michael Jordan: Kobe olyan volt számomra, akár egy testvér

 

A sztárvilág megrendülve emlékszik a tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryantre és kislányára, Gigire.

Két legfontosabb játékostársa, Michael Jordan és Shaquille O’Neal érzelmes szavakkal emlékezett a vasárnap tragikus körülmények között, helikopter-balesetben elhunyt legendás kosárlabdázóra, Kobe Bryantre.

Kobe Bryant (Fotó: Getty Images/ Rob Carr)

“Nem lehet szavakkal kifejezni azt a fájdalmat, amit érzek. – közölte szóvivőjén keresztül Michael Jordan. – Szerettem Kobe-t, olyan volt számomra, mint egy testvér.”

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) jelenleg 56 éves, ikonikus játékosa Bryant legnagyobb példaképe volt, ugyanazon a poszton játszott, mint ő.

“Gyakran beszéltünk egymással, nagyon fognak hiányozni ezek a beszélgetések.” – mondta a hatszoros NBA-bajnok Jordan, aki 1991 és 1993, valamint 1996 és 1998 között a Chicago Bullsszal ért a csúcsra a bajnokságban, jelenleg pedig a Charlotte Hornets tulajdonosa.

Bryant a Los Angeles Lakersszel ötször lett az NBA legjobbja, az első három bajnoki címét Shaquille O’Neal oldalán szerezte. Bár a két sztár korábban nem igazán jött ki egymással, később rendezték a nézeteltéréseket. O’Neal a Twitteren fejezte ki együttérzését Bryant és 13 éves lánya, Gianna halála miatt.

“Szeretlek benneteket és hiányozni fogtok” – írta.

A hollywoodi sztárvilágot is megrázta a hír, színészek és énekesek szintén közösségi oldalaikon küldték együttérzésüket a családnak.

“Kobe egyszerűen fantasztikus volt, egy legenda. Nyugodjanak békében, akik vele együtt az életüket vesztették. Los Angeles többé nem lesz ugyanolyan.”- idézte a Wonderwall Leonardo DiCapriót.

“Ez nem lehet igaz. A szavaid mindig ösztönöztek engem Mamba. A mai napig megmosolyogtat, akárhányszor csak felidézem őket. Szeretlek” – emlékezett meg Justin Bieber.

Jennifer Lopez, aki személyesen is ismeri az elhunyt sportlegenda feleségét, Vanessát, az özvegynek kívánt emberfeletti erőt:

“Nincs nagyobb igazságtalanság annál, minthogy egy napon veszítsük el a férjünket és a gyermekünket. Vanessa, imádkozom azért, hogy Isten vezérelje lépteidet ennek az elképzelhetetlen tragédiának a feldolgozásában.”

A többek között Kobe Bryantet és 13 éves lányát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.