Itt a Disney nagy bejelentése a Marvel Kapitányról

 

Most úgy tűnik, már jövőre mozikba kerülhet a második rész.

Hivatalosan is megkezdődtek a nagysikerű Marvel Kapitány című szuperhősfilm folytatásának munkálatai.

A Disney és a Marvel egy feltörekvő új forgatókönyvírót, Megan McDonnellt kért fel a 2019-es kasszasiker folytatásának megírására. McDonnell jelenleg első komoly munkáján, a WandaVízió című minisorozaton dolgozik, amely a tervek szerint idén debütál a Disney+ streamingszolgáltatón.

A The Hollywood Reporter című filmes portál értesülései szerint a stúdiók és McDonnell közötti tárgyalás az utolsó szakaszába érkezett. Az első filmet íróként és rendezőként is jegyző Anna Boden és Ryan Fleck nem vesznek a részt a folytatás elkészítésében.

A Marvel reményei szerint sikerül egy női filmest találni a második részhez, amely akár már 2022-ben a mozikba kerülhet. Túl sok részletet nem tudni a folytatásról, csak annyit, hogy az 1990-es évek helyett napjaikban fog játszódni.

A 2019-es Marvel Kapitány volt a Marvel első női főszereplővel forgatott szuperhősfilmje. A világszerte 1,1 milliárd dollár jegybevételt hozó moziban Brie Larson alakítja a főhős Carol Danverst, a légierő pilótáját, aki két idegen világ közötti harc közepén találja magát, amely a Földet fenyegeti. A kilencvenes években játszódó film Danvers szuperhőssé válását, Marvel Kapitány születését mutatja be.