Jamie Lee Curtis nem fog unatkozni - nem akarják befejezni a Halloweent

 

Elpusztíthatatlan gonoszt teremtett a Halloween sorozat, ennek is köszönhető, hogy a filmektől sem kell búcsút vennünk egyhamar.

Jamie Lee Curtis a Halloweenban. (Fotó: Facebook)

Bár az új széria alkotói lezárt trilógiában gondolkodnak, könnyen meglehet, hogy a következő két film, a Halloween Kills és a Halloween Ends után visszatér a maszkos rém, hogy újra nagy méretű konyhakéssel hajkurásszon békés kisvárosi polgárokat. Az eredeti, 1978-as siker rendezője, John Carpenter ugyanis kendőzetlen őszinteséggel úgy véli, amíg van pénz a szériában, Michael Myers rendületlenül megjelenik, hogy öldököljön. Márpedig a siker azt bizonyítja, hogy a sorozatban bőven van még matéria.

Carpenter az új széria egyik fontos alkotója, kreatív tanácsadó és zeneszerző, ráadásul a fiát, Codyt is bevonta a zenei feladatokba.

A Halloween kísérteties filmzenéje világbajnok a zongorán akár egy ujjal is pötyögtethető melódiák versenyében, mégsem lehet megunni.

Az eredeti változat itt meghallgatható némi szintetizátoros kísérettel:

A rendező nagyra értékeli, hogy reaktiválták, és rettentően hálás Jason Blum producernek, amiért bizalmat szavazott neki. „Jason arra buzdított, hogy ne üljek a partvonalon, ne nyavalyogjak, hanem emeljem föl a seggem és szálljak be a munkába” – mondja Carpenter.

David Gordon Green, az új trilógia rendezője azonban nem szeretné folytatni a sorozatot. Mindenkit kielégítő befejezést ígér, és utána a maga részéről kiszáll. „Ha mindenáron folytatni akarnánk, hogy minél több pénzt fejjünk ki belőle, az unalmas lenne” – mondja.

A Halloween széria eddig 11 epizódot fialt, és valószínűleg Carpenternek van igaza, hogy még messze nincs vége.