Még az utolsó pillanatban is változtattak a Bond-film készítői

 

Lecserélték a zeneszerzőt, Hans Zimmer vette át a stafétát.

A Gladiátor és A Karib-tenger kalózai filmzenéjének szerzője, Hans Zimmer dolgozik a Nincs idő meghalni című 25. James Bond-filmen – osztotta meg értesülését a Variety.com.

Hans Zimmer (Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson)

A hollywoodi szaklap által idézett források szerint Zimmer az eredetileg felkért Dan Romertől vette át a feladatot. A Bond-produkciótól az amerikai zeneszerző állítólag "alkotói véleménykülönbségek" miatt távozott decemberben.

Zimmer az idén a mozikba kerülő Wonder Woman 1984, a Top Gun: Maverick és a Dűne című filmek zenéjével is adós még, ezért a Variety.com szerint segítség nélkül valószínűleg nem tudja majd befejezni a Bond-film zenéjét. A lap szerint a szóba jöhető munkatársak között lehet Benjamin Wallfisch, akivel Zimmer a Szárnyas fejvadász 2049-en dolgozott, vagy Lorne Balfe, aki az Ad Astra - Út a csillagokba produkcióját mentette ki a bajból tavaly.

A tervek szerint a filmzenét február közepére fel kell venni, mivel a filmet április 10-től forgalmazzák. A Bond-produkció egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, és Zimmer sem szólalt meg. Korábbi Bond-filmek zeneszerzői közül David Arnold, aki a Casino Royal és a Quantum csendje zenéjét komponálta, megerősítette, hogy ezúttal nem ő dolgozik a filmzenén.

A Nincs idő meghalni az első olyan Bond-film a produkciók 58 éves történetében, amelynek zeneszerzőjét az utómunkák során cserélték le. Hans Zimmer eddig 11 Oscar-jelölést kapott filmzenéiért, 1994-ben Az oroszlánkirályért el is nyerte az amerikai filmakadémia díját.