Marion Cotillard életét Edith Piaf változtatta meg

 

A francia színésznő a marrakesi filmfesztiválon nyilatkozott a karrierjéről.

A nagyszerű színésznő, Marion Cotillard (Nagy hal, Bor, mámor, Provence, Piaf, Apró kis hazugságok, Rozsda és csont, Éjfélkor Párizsban) a marrakesi filmfesztivál egyik 90 perces pódiumbeszélgetésén vett részt, ahol őszintén vallott pályájáról.

Marion Cotillard (Fotó: MTI/EPA/JEROME ROUX)

A Piaf filmben való alakításáért 2008-ban Oscart nyerő, azt első francia színészként elérő Cotillard elmondta, hogy nem igazán ő válogat a szerepek között, hanem azok találják meg őt magát.

„Hiszek abban, hogy nem mi választunk. A szerep vagy a történet talál meg minket, és utána annyi a feladatunk a próbák alatt, hogy megpróbáljuk megérteni, miért történik ez éppen velünk.” – idézte cikkében a színésznőt a Variety.

„Edith Piaf megváltoztatta az életemet!” – kezdett bele a visszaemlékezésbe Marion. „Egy különös kapcsolódásom van felé. A szerepre való felkészülésem alatt nagyon mélyen beleástam magam az életébe, és minden apró részletet tudni akartam. Miken ment keresztük, mitől félt, mi tette boldoggá. Az idő alatt igyekeztem olyan módon, olyan életvitellel élni, ahogy ő is tette abban az időben. Nehéz szavakba öntenem. Ezért is csodálatos szakma a miénk.” – magyarázta Marion Cotillard.