Leonardo DiCaprio nélkül már nem száguld úgy a Wall Street farkasának vonata

 

A színpadra vitt történet vegyes kritikákat kapott.

„Csökkenő hozamok” mottóval indít a Hollywood Reporterben Stephen Dalton, aki a Wall Street farkasa londoni színpadra állításáról írta meg kritikáját.

Leonardo DiCaprio amerikai színész A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street) című filmje bemutatóján. (MTI/AP/Joel Ryan)

A kifejezés a tőzsde világából származik, de rögtön meg is adja a felütést, hiszen a világsikerű, Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio által csúcsra járatott könyvadaptáció már színpadon döcögősebben állt helyt.

A 400 millió dollár hasznot termelő mozifilmnél csak idő kérdése volt, mikor harap rá a színházi világ, és amikor kiderült, hogy az az Alexander Wright lesz a rendező a Sun Street-i darabban, aki a Nagy Gatsby-t igencsak nagy sikerrel tette színpadképessé, sokan bizakodva dőltek hátra.

A Jordan Belfortot színpadon alakító Oliver Tilney azonban nem győzte meg a kritikust. „Intenzív és csapongó, de korántsem tudta megfogni úgy a szerep lényegét, mint ami akárcsak Belfortot magát vagy a nagyszerűen játszó Leonardo DiCapriót jellemezte” – írja Dalton.

Majd a rendező is kap egy odaszúrást. „Le a kalappal a színészek előtt, ami a beletett munkát illeti, de azért a rosszul imitált szexjelenetek és kokózás, valamint a dramaturgia gyengesége sokat elvett az eredeti regény erejéből” – fanyalgott Stephen Dalton kritikus.