Elképesztő összeggel gazdagodott a világ legjobban kereső színésznője tavaly

 

A Marvel-filmek szépsége 56 millió dollárral gazdagodott.

Scarlett Johansson a legjobban fizetett filmszínésznő, a Forbes üzleti magazin becslése szerint 2018 júliusa és 2019 júniusa között 56 millió dollár volt a jövedelme.

Scarlett Johansson a Végjáték premierjén (Fotó: EPA/ETIENNE LAURENT)

Scarlett Johansson a Végjáték premierjén (Fotó: EPA/ETIENNE LAURENT)

Ezzel a több Marvel-produkcióban is a Fekete Özvegy szuperhősnőt alakító színésznő már másodszor vezeti a legjobban fizetett hollywoodi női sztárok listáját. A Forbes szerint bevételnek oroszlánrésze a Bosszúállók: Végjáték című fantasy/sci-fiből származik, amely 35 millió dollárt hozott neki.

Sofia Vergara (Fotó: MTI/EPA)

Sofia Vergara (Fotó: MTI/EPA)

A toplistán dobogós még Sofia Vergara 44,1 millió, és Reese Witherspoon 35 millió millió dolláros jövedelemmel. Az első tíz közé elsőként küzdötte fel magát a 7. helyezett Elisabeth Moss 24 millió dollárral és a 8. helyre került Margot Robbie 23,5 millióval.

A tízes toplistán szerepel még Nicole Kidman, Jennifer Aniston, Kaley Cuoco, Charlize Theron és Ellen Pompeo. A 10 legjobban fizetett színésznő elmúlt 12 havi együttes bevételét 315 millió dollárra becsüli a Forbes, jóval kevesebbre a férfisztárok 588 millió dollárra taksált együttes jövedelménél.

Reese Witherspoon (Fotó: Pacific Press)

Reese Witherspoon (Fotó:
Pacific Press)

A legjobban fizetett férfi filmsztárok pár nappal korábban közzétett listáját Dwayne Johnson, a Jumanji sztárja vezeti 89,4 millió dollárral. Az üzleti magazin a sztárszínészek éves jövedelmét a filmjeik mellett egyéb bevételeikből, márkaszerződéseikből számítja ki.