Harry herceg nem utazik, a trónörökös pedig csak nem akar megérkezni

 

A születendő gyermek érkezését már türelmetlenül várják a szülők, és persze az egész világ.

Törölték Harry herceg jövő szerdára kitűzött hivatalos amszterdami látogatását. A Buckingham-palota pénteki tájékoztatása nyomán újult erővel lángoltak fel a találgatások arról, hogy most már bármelyik pillanatban bejelenthetik Harry és felesége, Meghan hercegné első gyermekének megszületését.

Harry herceg és Meghan hercegné (Fotó: Getty Images)

Harry herceg és Meghan hercegné (Fotó: Getty Images)

A herceg szerdán utazott volna Amszterdamba, csütörtökön pedig Hágába, ahol a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére általa kezdeményezett nagyszabású éves nemzetközi sportviadal, az Invictus Games 2020-as rendezvényének egyéves “visszaszámlálását” indítaná el.

A jövő csütörtöki hágai program törléséről a pénteki bejelentés egyelőre nem szól, de a szerdai amszterdami látogatás a palota szerint “a sajtókíséretet érintő logisztikai-tervezési meggondolásokból” elmarad. A közvélemény és a brit sajtó szerint is inkább arról van szó, hogy késésben van a királyi bébi, ezért vár az utazással Harry.

Meghan egy rendezvényen néhány hete annyit elárult, hogy első gyermekük április végén vagy május elején jön a világra. Arról is heves találgatások folynak a brit sajtóban, hogy a hercegi utód hol születik majd. Udvari forrásokat idéző értesülések szerint Meghan a királynő windsori rezidenciájának közelében lévő otthonukban, vagyis nem kórházban kívánja megszülni első gyermekét, és nem szeretné, ha a királyi család orvosai jelen lennének a szülésnél.

A babát a sajtó április végére várta, bár hivatalos bejelentést nem tett a pár az időpontról (Fotó: Getty Images/Pool / Samir Hussein)

A babát a sajtó április végére várta, bár hivatalos bejelentést nem tett a pár az időpontról (Fotó: Getty Images/Pool / Samir Hussein)

Más értesülések ugyanakkor arról szólnak, hogy a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) Windsorhoz közeli egyik közkórházának szülészetén várják a hercegnét, amint megindul a vajúdás.

Az bizonyosra vehető, hogy Meghan hercegnő nem a királyi család által rendszeresen használt londoni St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozza világra gyermekét.

2015. május 2-án megszületett  Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő második gyermeke, Sarolta a londoni St. Mary's Kórházban (Fotó: MTI/EPA/Hannah McKay)

2015. május 2-án megszületett Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegné második gyermeke, Sarolta a londoni St. Mary’s Kórházban (Fotó: MTI/EPA/Hannah McKay)

Vilmos és Katalin mindhárom gyermekének születését rendkívüli sajtófelhajtás kísérte, ám Meghan és Harry egyértelművé tette, hogy ilyesmiről az ő gyermekük születése után szó sem lehet.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.