Egy színész bukása: Liam Neeson egy mondattal tette tönkre a karrierjét

 

Sajtósának és menedzserének nagyon rossz napja van.

Liam Neesonnek nem lett volna más dolga, mint promózni az új filmjét, a Dermesztő hajszát, melyben a 66 éves sztár bosszúszomjasan, ismét igazságosztóként osztja a pofonokat. Történt azonban, hogy az The Independent magazinnak adott interjúja közben valamilyen oknál fogva elmesélt egy olyan történetet magáról, melyet negyven éve titokban tartott, melynek a feledés homályába kellett volna vesznie. Ezt valószínűleg már a színész is tudja.

Liam Neeson (Fotó: MTI/EPA)

Liam Neeson (Fotó: MTI/EPA)

Liam a bosszúval kapcsolatban hozta fel egy közeli nőismerőse tragédiáját, akit egy fekete bőrű férfi erőszakolt meg. A színész pedig nem akarta tehetetlennek érezni magát, így esténként pajszerral a kabátja alatt sétálgatott, és azt várta, hogy egy afroamerikai férfi belé kössön, és megölhesse.

Szerencsétlenségére másnap reggel a Good Morning Amerika műsorába volt hivatalos filmje kapcsán, ahol természetesen szembe került saját mondataival, azonban nem sikerült kimagyaráznia magát, sőt, most talán nagyobb vízben van, mint eddig.

“Nem vagyok rasszista! Ha az ismerősöm azt mondta volna, hogy ír, brit, skót vagy litván volt a támadója, ugyanígy reagáltam volna”. A színész egyébként már első alkalommal is kiemelte, mennyire szégyelli a gondolatait, és hogy ez valaha is eszébe jutott, de így hatott rá a tragédia, sokként érte.

Így azonban vélhetően ez a hollywoodi nagyágyú bukásának a története is, hiszen bár filmjének premierjét megtartották, a vörös szőnyeges bevonulást már nem. Nem tudni, hogy meddig tart még ki a színész sajtósa és menedzsere, de ahogy a napok telnek, talán nem sok minden marad Neesonből, amit össze lehet majd kapargatni a botrány elcsendesülése után.