Gyönyörű ruhában jelent meg Jakab Juli a Napszállta velencei premierjén

 

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László legújabb filmjét, és persze a főhősnő játékát állva tapsolták a világpremieren.

A Napszállta egy 1913 nyarán játszódó történet, az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz Budapestre érkezik azt remélve, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában. Ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül arról, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.

Jakab Juli a Napszállta premierjén a Velencei Filmfesztiválon. (Fotó: Getty Images/Vittorio) Zunino Celotto

Jakab Juli a Napszállta premierjén a Velencei Filmfesztiválon. (Fotó: Getty Images/Vittorio) Zunino Celotto

A filmet hétfőn mutatták be a Velencei Filmfesztiválon, a rendező, Nemes Jeles László a főszereplőkkel, többek között Jakab Julival, Dobos Evelinnel, Vlad Ivanovval, Susanne Wuesttel, Christian Hartinggal vonult fel a vörös szőnyegen.

Az Íriszt alakító főszereplő, Jakab Juli egy gyönyörű fehér ruhában érkezett a vetítésre, visszafogott volt, a letisztult eleganciát képviselte, mely a vállat diszkréten takaró köpenynek is köszönhető. Ugyancsak megragadta a tekintetet a Zelmát alakító Dobos Evelin, aki egy földig érő, szintén hófehér csipkeruhát viselt a különleges alkalomból.

Állva tapsolták a filmet a premier után. (Fotó: Getty Images/Vittorio Zunino Celotto)

Állva tapsolták a filmet a premier után. (Fotó: Getty Images/Vittorio Zunino Celotto)

Ami pedig a filmet illeti, Sipos Gábor producer szerint kirobbanó sikert aratott az első világháború előtti utolsó békeévben Budapesten játszódó alkotás. A Napszállta világpremierjét a közönség felállva ünnepelte, mint Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatója az MTI-nek elmondta, a nézők a sorok között ülő Nemes Jeles László rendező és a többi stábtag felé fordulva tapsoltak, már-mát euforikus volt a hangulat.