Már csak az ima segíthet - súlyos beteg a 76 éves Aretha Franklin

 

A soul királynője tavaly óta nem lép színpadra orvosai előírására.

Az egész család összegyűlt a legendás énekesnő, Aretha Franklin detroiti otthonában, hogy az utolsó napokat vele tölthessék.

Aretha Franklin. Fotó: MTI/EPA

Aretha Franklin. Fotó: MTI/EPA

A Respect, a Natural Woman, és az I Say a Little Prayer előadója nagyon beteg, tavaly már közölte a közönségével orvosai kérésének eleget téve, hogy az lesz az utolsó éve a színpadon. A rokonok arra kérik az énekesnő rajongóit, hogy tartsák tiszteletben magánszférájukat ebben a nehéz időszakban, és imádkozzanak, mert itt már csak ez segíthet. A család azt nem közölte, milyen betegségben szenved a soul királynője.

Aretha tavaly augusztusban lépett utoljára a közönsége elé a philadelphiai Mann Centerterben, novemberben pedig még elfogadta Elton John felkérését és énekelt jótékonysági gáláján.

Franklin karrierje során végig súlyproblémákkal küzdött, az alkohollal is meggyűlt a baja, és láncdohányos is volt. 2011-ben felröppentek a pletykák, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, ezt azonban akkor tagadta az énekesnő.

Aretha Franklin az egyik legtöbb lemezt eladó énekesnő a világon, világszerte 75 millió korongját vásárolták meg, tehetségét pedig összesen 18 Grammy-díjjal jutalmazták. 1987-ben az első női előadóként választották be a Rock & Roll Hírességek Csarnokába.