Űrdongó mentheti meg a Transformers-sorozatot

 

A készítők nagyot kockáztatnak az új koncepcióval.

Merész fordulatot vesz az alakváltó robotokról szóló filmek sorozata. Az új Transformers-spinoff, az ŰrDongó ugyanis, amely az egyik robot eredettörténetét meséli el, szakít a hagyománnyal, és nem a látványos rombolásra, hanem az érzelmekre helyezi a hangsúlyt – persze ettől még bőven van benne akció.

Űrdongó saját filmet kap. Fotó: Facebook

Űrdongó saját filmet kap. Fotó: Facebook

„Ha nem változtatunk, az is nagy kockázattal járt volna – mondta az Enterteinment Weekly című lapnak Lorenzo di Bonaventura producer. – Egy ilyen drága filmnél bármit csinál az ember, nagyot kockáztat, ezért azt mondtuk, akkor teljesen változtassuk meg a képletet.”

Ha a merész lépés bejön, új távlatok nyílnak, például spinoff készülhet Optimus fővezérről is, és ezzel beindul a következő Transformers-sorozat, amelyben az óriásrobotok személyiségén van a hangsúly. A Transformers-filmek hagyományosan a nyári nagy durranások közé tartoztak a multiplexekben, rendre egymilliárd dollár körüli összbevétellel.

Aztán történt valami: a legutóbbi, Az utolsó lovag „csak” 605 milliót kaszált. Ez még mindig nagyon sok pénz, de a stúdió nem ehhez volt szokva. „Az ötödik film relatíve bukás volt – folytatja di Bonaventura. – A közönség egy ponton túl már valami újat szeretne, és emiatt nem lehet rá haragudni. Esetünkben a negyedik film volt ez a pont. De mi nem vettük észre, hogy a közönség már elfáradt és változásra vágyik.”

Az ŰrDongó a nyolcvanas években játszódik, hőse egy lázadó kamasz (Hailee Steinfeld), aki talál a garázsban egy sárga, kopott Volkswagen Bogarat, amiről kiderül, hogy valójában alakváltó robot.