Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Hidvéghi Balázs: Brüsszelben változásra van szükség

Brüsszelben változásra van szükség, ezért idén júniusban át kell vennie Magyarországnak Brüsszel politikai irányítását – mondta a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez kedden eljutatott videófelvételen.

Hidvéghi Balázs arról beszélt, hogy „a Soros-hálózat emberei folytatják a Magyarország elleni alattomos támadásukat”, ugyanis Petri Sarvamaa finn EP-képviselő levélben kéri az Európai Parlament elnökét, hogy indítsanak egy újabb jogállamisági eljárást Magyarország ellen és függesszék fel az ország szavazati jogát.

Mindezt úgy, hogy

tízmilliárd eurónyi uniós forrás felszabadításával az Európai Bizottság már decemberben írásba is adta, hogy a magyar jogállam megfelelően működik – hívta fel rá a figyelmet a politikus.

Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, az Európai Parlamentben viszont folytatódik az „alaptalan politikai rágalomhadjárat” az ország ellen, és ez addig nem is fog változni, amíg „az uniós intézmények tele vannak az ilyen Sarvamaa-féle alakokkal”.

Ezért idén júniusban át kell vennie Magyarországnak Brüsszel politikai irányítását, Brüsszelben változásra van szükség – jelentette ki az EP-képviselő.

Ajánljuk még