Aktuális

Menekülnek a vulkánkitörés elől az izlandiak, több ezer embert evakuáltak

Orbán Viktor Berlinben: Nekünk Magyarország az első!

| Szerző: hirado.hu
Olaf Scholz német kancellár fogadta Orbán Viktort hétfő este Berlinben, ahová a miniszterelnök az Európai Unió stratégiai menetrendjéről szóló tárgyalásokra érkezett. „Az álláspontunk világos: nekünk Magyarország az első!” – írta a kormányfő a hivatalos Facebook-oldalán.

A miniszterelnök és kísérete hétfő délután, az Adaptive Hussars 2023 nemzetközi hadgyakorlat kelet-magyarországi műveleteinek megtekintése után indult a német fővárosba.

„Nyíregyházáról egyenesen Berlinbe. Egyeztetés európai ügyekről a német kancellárral. Az álláspontunk világos: nekünk Magyarország az első!”

– írta Orbán Viktor a közösségi oldalán.

A miniszterelnök vezette magyar delegáció Charles Michel meghívására érkezett a német fővárosba, az Európai Tanács elnöke szervezett konzultációt az Európai Unió stratégiai menetrendjéről több uniós tagállam vezetőjének részvételével.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt képen: Olaf Scholz német kancellár fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Európai Unió stratégiai menetrendjéről több uniós tagállam vezetőjének részvételével szervezett konzultáció előtt Berlinben 2023. november 13-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még