Aktuális

Orbán Viktor fogadta az UEFA vezetőit

Hidvéghi Balázs: Az EP háborúpárti baloldali többsége újabb összehangolt támadásra készül a békepárti Magyarországgal szemben

Az Európai Parlament (EP) háborúpárti baloldali többsége újabb összehangolt támadásra, nyomásgyakorlásra készül Magyarország ellen a békepárti álláspontja miatt – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: az EP baloldali képviselői korábban a migrációról alkotott véleménye, majd a családok és gyermekek védelme érdekében hozott intézkedései, legújabban pedig a békepárti álláspontja miatt támadják Magyarországot.

Az EP brüsszeli plenáris ülésének szerdai, a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló vitán bemutatni tervezett állásfoglalás, amely arra tesz kísérletet, hogy Magyarország 2024-ben ne tölthesse be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, az uniós jog és az Európai Unióról szóló szerződések durva megsértését jelenti – jelentette ki a fideszes politikus.

Kapcsolódó tartalom

„Durva magyarellenes kirohanásokra lehet számítani a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló EP-vitán” – fogalmazott Hidvéghi, majd hozzátette: a vita célja a Magyarországra nehezedő nyomásgyakorlás folytatása, ugyanis békepárti álláspontja nem tetszik a háborúpárti és fegyverszállítást támogató elitnek.

Magyarország visszautasítja a hazug támadásokat, és szégyenletesnek tartja, hogy a magyar „dollárbaloldal” EP-képviselői aktív részesei ezeknek a támadásoknak. Ahogy szégyenletes az is, hogy a magyar baloldali EP-képviselők azon munkálkodnak, hogy a magyar emberek ne juthassanak hozzá az uniós forrásokhoz, hogy Magyarországot elszigeteljék – mondta.

Magyarország készen áll arra, hogy az uniós tanács elnökségét ellássa. Magas színvonalú, szakszerű módon foga ellátni a feladatát – emelte ki a politikus.

„Kiállunk Magyarország önállósága, szabadsága mellett és a magyar emberek védelmében”

– tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Ajánljuk még