Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

Hollik István: Tovább zsarolnak a brüsszeliták

Daniel Freund európai parlamenti (EP-) képviselő (Zöldek / Európai Szabad Szövetség, Németország) „újabb nyomásgyakorlást követ el, azaz tovább zsarolnak a brüsszeliták” – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez hétfőn eljuttatott videójában.

Hollik István „a brüsszeli baloldal öklének” nevezte Daniel Freundot. Arra reagált, hogy az EP-képviselő „a Soros által finanszírozott 444-nek” adott interjúban felszólította a Bizottságot: keményebben lépjen fel Magyarországgal szemben. Daniel Freund szerint „újszerű nyomásgyakorlásra van szükség”.

A kommunikációs igazgató azt mondta: világos, hogy a tények nem zavarják meg a tisztánlátásban az EP-képviselőt.

Kapcsolódó tartalom

„A háborúpártiaknak semmit nem jelent, hogy a kormány mindenben megállapodott a Bizottsággal, és Brüsszel minden kérésének eleget tettünk” – hangoztatta Hollik István.

Úgy vélekedett:

Magyarországot azért zsarolják, mert nem hajlandó részt venni a fegyverszállításban, valamint nem adja fel békepárti álláspontját.

„Persze Daniel Freund úgy támadja Magyarországot, hogy ő annak az európai baloldalnak az élharcosa, amelyik teli van korrupciós ügyekkel” – jelentette ki a kommunikációs igazgató.

Hozzátette, rossz híre van az EP-képviselő és a többi brüsszeli bürokrata számára: Brüsszel sem tehet meg mindent, ezért „hiába préselnek tovább, mi nem fogjuk engedni, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba, mi maradunk a béketáborban”.

Kiemelt képünkön: Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ajánljuk még