Aktuális

Jogerősen Kálomista Gábornak adott igazat a bíróság Hahn Endrével szemben

Andrej Babis: Brüsszel mindentől elrugaszkodott elefántcsonttoronnyá vált

Brüsszel mindentől elrugaszkodott elefántcsonttoronnyá vált, ahol a bürokraták megmondják, hogy éljünk, mit együnk és hogyan gondolkodjunk – jelentette ki Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök csütörtökön a budapesti Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary).

A volt kormányfő emlékeztetett, hogy 2024-ben lesz a következő európai parlamenti választás, amelynek eredménye meghatározza az Európai Unió, gyermekeink, és következő nemzedékek jövőjét.

Napjainkban Európát túszul ejtették a klímaaktivisták és a zöld megállapodás – magyarázta Babis. Bár a környezet védelme létfontosságú, a zöld megállapodás ebben a formában tönkreteszi az európai ipart, a megbízható energiaforrásokat és szegénységbe dönti az európai állampolgárokat – tette hozzá.

A zöld megállapodás óriási társadalmi, politikai, gazdasági és geopolitikai áldozatokkal jár, nagy feszültségeket generálhat, megnyithatja az utat a radikálisok előtt és veszélybe sodorhatja a demokráciát

– hangoztatta Babis.

Az egykori cseh miniszterelnök szerint a brüsszeli hivatalnokok azt próbálják elhitetni, hogy a világ szén-dioxid-kibocsátásának kilenc százalékáért felelős Európai Unió majd „megmenti a világot ezzel a rituális zöld öngyilkossággal”.

Kapcsolódó tartalom

Azonban véleménye szerint a világ legnagyobb szennyezőinek együttműködése nélkül semmi hozadéka sem lesz a megállapodásnak, csak további teret ad az egyéni szabadságjogokkal szembeni támadásoknak, illetve az út végén ránk váró orwelliánus disztópiának.

Kiemelte:

az uniós forrásokat ideológiai alapon ítélik oda, és az Európai Unió már nem az áruk, a munkaerő és az eszmék szabad áramlását szolgálja, és nem azért dolgozik, hogy emberek életét jobbá tegye.

Brüsszelből támadják a nemzeti szuverenitást, a szólásszabadságot, a józan paraszti észt, az ideológiamentes oktatást, a konzervatív értékeket, hagyományainkat és életmódunkat – tette hozzá Babis.

Ezért harcolnunk kell, meg kell mentenünk az Európai Uniót gyermekeink és a következő nemzedékek számára – szögezte le.

Bár az Európai Unió nagy potenciállal rendelkezik, hiányzik a vezetés, és a politikusok saját érdekeikkel, pozíciójuk megerősítésével foglalkoznak.

Babis szerint olyan politikusok kellenek, akik kiállnak a nemzetek Európája mellett, miközben erős, magabiztos, független és autonóm Európai Uniót építenek, amely fel tudja venni a versenyt az Egyesült Államokkal és Kínával.

Kapcsolódó tartalom

Tucker Carlson amerikai televíziós műsorvezető videóüzenetében üdvözölte a jelenlévőket, és azt mondta: ha ideje engedte volna, ő is személyesen vett volna részt a budapesti konferencián.

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozását, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC Hungary) május 4-5-én rendezik meg Budapesten. A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban.

Kiemelt képünk: Andrej Babis volt cseh kormányfő beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még