Aktuális

Hollik István: A háborúpártiak megint közelebb tolták Európát a háborúhoz

Orbán Viktor: A magyar–szerb kapcsolatok a csúcson vannak

| Szerző: hirado.hu
Munkalátogatásra Belgrádba érkezett szombaton Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar kormányfőt, aki Brüsszeből utazott a szerb fővárosba, Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök fogadta. A miniszterelnök és a szerb államfő találkozójának témái között Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei szerepelnek.

 

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök fogadta szombaton.

A megbeszélés témái között szerepel Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei.

Orbán Viktor a Twitter-csatornáján megjelent biliárdozós fotókhoz fűzött angol nyelvű üzenetben hozzátette:

„Brüsszel után egy kis friss levegő Belgrádban. A magyar–szerb kapcsolatok a csúcson vannak. Köszönöm a játékot és a barátságot, Vucic elnök úr!”

A miniszterelnököt Szijjártó Péter is elkísérte Szerbiába, ezt a külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán tudatta.

A kiemelt képen Orbán Viktor kormányfő és Aleksandar Vucic szerb államfő Belgrádban 2023. március 25-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még