Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

Orbán Viktor: A munka folytatódik, nekünk Magyarország az első!

| Szerző: hirado.hu
Az ENSZ főtitkárával és az Európai Bizottság elnökével közös képet posztolt Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán csütörtök kora délután.

„A munka folytatódik. Nekünk Magyarország az első!”

– írta a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

A magyar miniszterelnök a képen António Guterres ENSZ-főtitkár, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Nikosz Hrisztodulídisz ciprusi elnök társaságában látható az Európai Parlament épületében. A kép jobb oldalán Giorgia Meloni olasz kormányfő áll.

Néhány órával később a miniszterelnök újabb posztot tett közzé a közösségi oldalán az EU-csúcs első napjának eseményeiről.

Mint ismert, csütörtökön kétnapos uniós csúcs kezdődött Brüsszelben. A találkozó legfontosabb témája az ukrajnai háború. Napirenden szerepel az a javaslat, amely szerint az unió egy éven belül egymillió lőszerrel látná el Ukrajnát.

Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy azonnali tűzszünet kell, és el kell kezdeni a béketárgyalásokat.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt képen: Orbán Viktor magyar miniszterelnök (balra) António Guterres ENSZ-főtitkárral és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével egyeztet a brüsszeli EU-csúcstalálkozó előtt, 2023. március 23-án (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Ajánljuk még