logo

Műsorújság

Fontos

Hetvenkét emberrel a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülőgép

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Joe Biden ügyvédje öt újabb titkosított dokumentumot talált az elnök delaware-i otthonában

Öt újabb bizalmas minősítésű jelzéssel ellátott oldal került elő Joe Biden amerikai elnöknek a delaware-i Wilmingtonban lévő otthonából – közölte szombaton az elnök ügyvédje, hozzátéve, hogy az iratokat azonnal átadták az igazságügyi minisztérium illetékeseinek.

Richard Sauber csütörtökön utazott Wilmingtonba, hogy jelen legyen az ott korábban talált, bizalmas jelzésű dokumentum átadásában az igazságügyi minisztériumnak. Mint mondta: az átvizsgált anyagban öt további „minősített jelzésű” lapot találtak, így összesen hat lapot adtak át.

Biden jogi csapata a héten elismerte, hogy Biden delaware-i házában és annak garázsában az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idején keletkezett bizalmas dokumentumokat találtak.

Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az iratok ügyében indított vizsgálat lefolytatására.

Az elnök a hétvégét wilmingtoni házában tölti feleségével, Jill Bidennel, akit szerdán megműtöttek.

Biden csütörtökön egy újságírónak nyilatkozva hangsúlyozta: „az emberek tudják, hogy komolyan veszem a titkos dokumentumokat és a titkos anyagokat”.

Az amerikai képviselőház republikánus képviselői pénteken szintén vizsgálatot kezdeményeztek a helytelenül tárolt titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek

Joe Biden drogfüggő fia házában tárolt titkos dokumentumokat
Kokainfüggő fia házában tárolt titkos dokumentumokat Joe Biden – ezzel a címmel közölt cikket a Ripost. A portál amerikai hírforrásokra hivatkozva beszámolt róla, hogy Biden fia a tulajdonosa annak a háznak, amelyben az amerikai elnök az iratokat tartotta.
Külföld
Tovább dagad Joe Biden titkosirat-botránya
Újabb adag, titkos minősítésű dokumentumot találtak Joe Bidennél, ezúttal a privát lakhelye garázsában. Az elnök szerint ő nem is tudott arról, hogy kerültek a papírok hozzá, és azt ígérte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal. A republikánusok hasonlóan szigorú számonkérést követelnek, mint ahogy tavaly a volt elnök, Donald Trump esetében történt – hangzott el az M1 híradójában.
Külföld

Ajánljuk még