logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Azbej Tristan: Nehéz körülmények közepette is kiállunk az üldözött keresztények mellett

| Szerző: hirado.hu
Bár idén a hírek a szomszédos háborúra irányultak, karácsony idején különösen fontos, hogy a keresztény Magyarországon is gondoljunk rá: üldözés és tragédiák sajnos máshol is vannak, és keresztény vallás lett a világ legüldözöttebb vallása – hangsúlyozta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára.

Vannak országok, ahol keresztények milliói most is csak titokban, vagy a véres terrortámadásoktól való félelemben ünnepelhetik a karácsonyt – hívta fel a figyelmet Azbej Tristán.

Más hozzánk közeli, nyugati országokban fizikailag ugyan még nem fenyegetik a keresztényeket, de a keresztény vallás és kultúra elleni támadás már elindult: nem szívesen látják a karácsonyi hagyományokat, átnevezik ezeket és még a „boldog karácsonyt”  köszöntést is betiltanák

– tette hozzá az államtikár. Hangsúlyozta:

„Magyarország továbbra is élen jár a keresztény kultúra és az üldözött keresztények védelmében”

Továbbra is azt valljuk, hogy meg kell védeni Európa keresztény kultúráját és nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol baj van – fogalmazott Azbej Tirstán.

Erről szól a Hungary Helps program, amely hat év alatt közel egymillió ember számára tette lehetővé, hogy a migráció helyett a szülőföldön maradást válasszák. „Idén segítségére siettünk a terroristák által támadott afrikai híveknek, és együtt ünnepelhettük meg az iraki keresztényekkel, hogy az Iszlám Állam által elpusztított iskolájuk helyett új épülhetett” – sorolta az államtitkár.

Hozzátette: a magyar emberek együttérzésének és támogatásának köszönhetően a Hungary Helps program nemzeti üggyé vált.

Ajánljuk még