logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Összekötöttük Magyarország és Szlovénia energiarendszereit

| Szerző: hirado.hu
Amikor bizonytalan idők vannak, akkor a jó szomszédi kapcsolat mindig felértékelődik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a Facebookra feltöltött videóban, amely pénteken, a szlovéniai Cirkovcében, a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén készült.

A kormányfő úgy fogalmazott: nagy érték, hogyha két szomszéd jó kapcsolatban van egymással, mi jó kapcsolatban vagyunk Szlovéniával, ezt az értéket meg kell becsülni és meg kell őrizni.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy hazánk a NATO keretein belül is együttműködik az országgal, légtérrendészeti feladatokat látunk el Szlovénia felett.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a két ország közti gazdasági kapcsolatok is kiválóak. Felhívta a figyelmet, hogy miközben Európa recesszióra és annak elkerülésére készül, addig a magyar-szlovén kereskedelmi forgalom rekordokat döntve 35 százalékkal nőtt. Egyre több beruházás érkezik Magyarországról Szlovéniába és fordítva.

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor: Európa legboldogabb, legjómódúbb, legbiztonságosabb térségévé tudjuk alakítani Közép-Európát
A munka két évvel ezelőtt kezdődött, és a beruházásnak köszönhetően növekszik Magyarország energiaellátásának biztonsága. Orbán Viktor miniszterelnök az átadón arról beszélt: jelenleg biztonsági, gazdasági és energiaellátási kockázatokkal kell szembenéznie Európának, ugyanakkor bizonytalan időkben felértékelődik a jószomszédi kapcsolat – hangzott el az M1 Híradóban péntek este.
Külföld

Ajánljuk még