logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel

| Szerző: hirado.hu
Magyarország nem köti össze az EU-s pénzek ügyét más ügyekkel, írta a finn miniszterelnöknek Twitter-oldalán Orbán Viktor. A magyar kormányfő Sanna Marin egy interjújára reagált.

Twitter bejegyzésben reagált Orbán Viktor Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozatára. A magyar kormányfő kijelentette:

Magyarország eddig sem kötötte és ezután sem fogja összekötni az EU-s pénzek ügyét mással.

Sanna Marin korábban az YLE közszolgálati rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy ha legközelebb találkozik Orbán Viktorral, egyenesen meg fogja tőle kérdezni, vajon a NATO-ratifikáció „késleltetése” összefüggésben áll-e az uniós források befagyasztásával. Hozzátette, bízik benne, hogy a magyar miniszterelnök nem kötné össze a két ügyet, mert Finnország sem tett így soha. „Mi mindig korrektek voltunk” – jelentette ki.

Orbán Viktor minderre válaszul azt írta:

Magyarország támogatja Finnország NATO-csatlakozását, és annak ratifikálását a parlament azonnal napirendre is tűzi, amint megkezdődik a 2023-as ülésszak.

Magyarországnak elvi álláspontja van több kérdésben. Így van ez mind a svéd–finn Nato-csatlakozás szempontjából, amit az ország támogat, mind a globális minimumadó, mind a szankciók ügyében, amelyeket nem támogat, és ez független az EU-s pénzektől.

Ajánljuk még