logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: Magyarország elkötelezett a szoros V4-es együttműködés fenntartásában

| Szerző: hirado.hu
Közép-Európa csak akkor tudja érvényesíteni az akaratát, ha a térség egyes országai a közös érdekekre koncentrálva összefognak egymással, és azokra az alapvető célokra fókuszálnak, amelyekben egyetértés van közöttük – rögzítette a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán.

Orbán Balázs azt írta: „A V4-országok együttműködése geopolitikai szükségszerűség a csoport megalakulása, 1991 óta. A négy közép-európai országnak ugyanis történelme, kultúrája és földrajzi helyzete miatt számos közös értéke és érdeke van.

Közép-Európa csak akkor tudja érvényesíteni az akaratát, ha a térség egyes országai a közös érdekekre koncentrálva összefognak egymással, és azokra az alapvető célokra fókuszálnak, amelyekben egyetértés van közöttük. Mi, közép-európaiak vagyunk azok, akik tiszteletben tartjuk az EU eredeti értékeit: a családot, a vallást és a szuverenitást.

Ha pedig a visegrádi együttműködés meggyengül, azzal az ellenfeleinket segítjük: mindazokat, akiknek nem érdekük, hogy egy erős érdekérvényesítő képességgel bíró V4 álljon velük szemben az európai viták során.

Ezért Magyarország továbbra is elkötelezett a szoros V4-es együttműködés fenntartásában, amely a hosszú távú közös stratégiai érdekeinken alapul.”

Orbán Viktor miniszterelnök ma vesz részt a visegrádi országok miniszterelnökeinek csütörtöki kassai csúcstalálkozóján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Ajánljuk még