logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor fogadta Irakli Garibashvili georgiai kormányfőt

| Szerző: hirado.hu
Irakli Garibashvili, Georgia miniszterelnöke budapesti látogatása során Orbán Viktor miniszterelnökkel közös energetikai partnerségi megállapodásról tárgyal.

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán is írt a találkozóról:

„Európa az elhibázott brüsszeli szankciók miatt súlyos energiaválsággal néz szembe. Az egyetlen megoldás, ha minél több energiaforrást biztosítunk Európa számára. Erről tárgyalunk ma Georgia miniszterelnökével.”

A georgiai és a magyar kormányfő szerdán az országaik közötti „baráti kapcsolatok pozitív dinamikájáról” és az együttműködés további erősítésének kilátásairól tárgyalt Orbán Viktor Irakli Garibasvili tiszteletére rendezett vacsoráján – közölte a georgiai kormány.

A találkozó előtt a georgiai kormányfő küldöttségével együtt megkoszorúzta a budapesti Hősök tere millenniumi emlékművet, és a „baráti kapcsolatok és együttműködés” elmélyítésének kilátásairól tárgyalt az Országgyűlés elnökével, Kövér Lászlóval.

A georgiai delegáció tagja Levan Davitashvili miniszterelnök-helyettes, gazdasági és fenntartható fejlődésért felelős miniszter, valamint Ilia Darchiashvili külügyminiszter.

A delegációban jelen van továbbá Revaz Javelidze, a kormányzati adminisztráció vezetője és Leri Barnabisvili, a kormányzat régiókkal való kapcsolatokért felelős osztályának vezetője is.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) katonai tiszteletadással fogadja Irakli Garibashvili georgiai kormányfõt a Karmelita kolostor elõtt 2022. október 27-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ajánljuk még