logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: A szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre

| Szerző: hirado.hu
A kormányfő hétfői parlamenti beszédéből osztott meg részletet közösségi oldalán.

A miniszterelnök bejegyzésében azt írta: „A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból. Ez fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele. Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki. Nyugodtan kimondhatjuk:

a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre.

Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát.

Kapcsolódó tartalom

Brüsszelben, júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. A háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek. A szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem, vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni.

Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni. Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed.

Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is. Addig, amíg nem késő.

Kapcsolódó tartalom

Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség! A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség.

Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait”.

Ajánljuk még