logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Párizs tiszteletben tartja az olasz „demokratikus választás” eredményét, és folytatni kívánja a közös munkát

A francia elnökség tiszteletben tartja az olaszok „demokratikus választásának” eredményét, és azt kéri a jövőbeli olasz kormánytól: folytassák európaiként együtt a közös munkát – tudatta hétfő délután az Elysée-palota az előre hozott olasz parlamenti választások másnapján.

Az előzetes eredmények szerint a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI), a Matteo Salvini vezette Liga, a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI), valamint más, kisebb pártok alkotta jobbközép szövetség a voksok 41-45 százalékát szerezheti meg, ami elegendő ahhoz, hogy a törvényhozás mindkét házában többsége legyen.

Kapcsolódó tartalom

Az olasz nép demokratikus és szuverén módon választott. Ezt tiszteletben tartjuk” – hangsúlyozta nyilatkozatában a francia elnöki hivatal. „Szomszédos országként és barátként folytatnunk kell együtt a közös munkát” – tette hozzá az elnökség.

Európaiként fogunk választ adni a közös kihívásokra” – fogalmazott az Elysée-palota.

Élisabeth Borne francia miniszterelnök korábban a BFM francia hírtelevízióban kiemelte: Párizs figyelni fogja az emberi jogok és a terhességmegszakításhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban.

Ajánljuk még