logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Aggódik a német belügyminiszter – segélyhívást kapott a migránshelyzet miatt

| Szerző: hirado.hu
A szociáldemokrata Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter aggodalmának adott hangot a migránsok számának növekedése miatt, ugyanis a balkáni útvonalon ismét jelentős migrációs hullám tapasztalható. A politikus kiemelte továbbá, hogy egyre több migráns jut Szerbián keresztül Németországba, valamint sokan vannak azok is, akik pedig a belgrádi repülőteret használva érkeznek az Európai Unió területére. Nancy Faeser emiatt már „segélyhívást” is kapott politikus társától, Armin Schuster szászországi belügyminisztertől – számolt be a Junge Freiheit.

Armin Schuster Szászország belügyminisztere szerint egyre több migráns érkezik a cseh–német határ menti szövetségi államba, melynek következtében a miniszter úgy fogalmazott, hogy erősödő migrációs nyomást tapasztal.

„Növekvő migrációt tapasztalunk Csehországon és Ausztrián keresztül, Németország felé”

– hangsúlyozta a szövetségi belügyminiszter is, aki szászországi kollégájával már arról is konzultált, hogy hogyan lehet visszaszorítani a felerősödött migrációs hullámot.

Kapcsolódó tartalom

A belügyminisztérium ugyanis a Junge Freihet értesülései szerint már két hete intenzíven foglalkozik a fokozódó migránshelyzet okozta problémával, melyre jelenleg megoldásokat is keresnek.

A szövetségi belügyminiszter megbeszélést kezdeményez a migrációs válságról

A hetilap továbbá kiemelte, hogy

a német szövetségi kormány átmeneti szállást biztosít az országba érkező migránsoknak, még pedig állami tulajdonú ingatlanokban.

„Még van elegendő kapacitásunk, de ez nagyon gyorsan el fog fogyni” – mondta Nancy Faeser. A belügyminiszter továbbá az önkormányzati szervezeteket egy találkozóra is meghívta, melynek célja a szállásokkal kapcsolatos további lépések megbeszélése volt.

Kapcsolódó tartalom

Nancy Faeser tervei szerint a szerb kormánnyal is tárgyalásokat kezdeményez, ugyanis a 2015-ös migrációs hullám óta most újra egy egyre növekvő migránsáradat érte el Németországot a balkáni útvonalon keresztül.

A szövetségi rendőrség és az Európai Unió határvédelmi ügynöksége a Frontex is az illegális határátlépések számának növekedését támasztotta alá – tette hozzá a hetilap.

A borítókép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir)

Ajánljuk még