logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin: 40 év után van ismét magyar elnöke az ENSZ Közgyűlésének

| Szerző: hirado.hu
Kivételes pillanat! 40 év után van ismét magyar elnöke az ENSZ Közgyűlésének – hívta fel a figyelmet Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés és felelősség, hogy a jelenlegi nehéz háborús helyzetben egy évig Kőrösi Csaba, magyar diplomata vezeti az ENSZ 77. ülésszakát.

„Elnök úr, sok sikert kívánok a munkájához!”

– tette hozzá bejegyzésében az államfő. Novák Katalin az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszak plenáris ülésén mondott beszédében emlékeztetett arra, hogy az ENSZ megalakításának legfontosabb célja a béke. Magyarország szomszédságában 20 évvel a délszláv háború után újra háború zajlik, és különös aggodalmat okoz, hogy a háborúnak határon túl élő magyarok is áldozatául esnek.

Novák Katalin elmondta, hogy a magyarok a konfliktus kezdete óta az áldozatok mellett állnak, jelenleg is zajlik Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója, a magyar emberek, egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok és a kormány a konfliktus kezdete óta már közel 1 millió embernek nyújtottak menedéket.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még