logo

Műsorújság

Rendkívüli

Háromszázezer tartalékost hív be az orosz hadsereg

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Podoljak: Putyin bejelentése azt jelzi, hogy a háború nem Moszkva tervei szerint zajlik

Számítani lehetett arra, hogy Oroszországban mozgósítást fognak elrendelni, és ez az intézkedés azt mutatja, hogy a háború Ukrajnában nem Moszkva tervei szerint zajlik – mondta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerdán a Reuters hírügynökségnek.

Ide kattintva olvashatja percről percre tudósításunkat az ukrán válságról

Podoljak üzenetében utalt arra, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás nagyon népszerűtlen lesz.

Hozzátette azt is, hogy Putyin szerinte igyekszik a Nyugatra hárítani a felelősséget az „indokolatlanul megindított” háború és Oroszország egyre romló gazdasági helyzete miatt.

Kapcsolódó tartalom

Vlagyimir Putyin szerda reggel televíziós beszédben jelentette be, hogy részleges mozgósítást rendelt el. Ez Oroszország első háborús mozgósítása a második világháború óta. Putyin arra figyelmeztetett, hogy minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, ha a Nyugat nem hagy fel a „nukleáris zsarolással”.

Teljesen kiszámítható lépés volt, amellyel – úgy tűnik – sokkal inkább a saját kudarcukat próbálják igazolni ”– írta Podoljak, hozzátéve, hogy „a háború láthatóan nem az orosz forgatókönyv szerint halad, és Putyin emiatt kényszerült arra, hogy súlyosan korlátozza az emberek jogait”.

Ajánljuk még