logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Szohnut működéséről tárgyalt az orosz és az izraeli elnök

Az Oroszország és az Izrael közötti, egyebek között humanitárius területen folytatott együttműködésről folytatott eszmecserét telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Jichák Hercog izraeli elnök – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint a felek a kétoldalú együttműködés számos kérdését megvitatták, a többi között a humanitárius szférával kapcsolatos vonatkozásait, figyelembe véve az orosz-izraeli kapcsolatok gazdag történelmi örökségét.

A Kreml rámutatott, hogy ebben az összefüggésben a két elnök beszélt a Vörös Hadsereg döntő hozzájárulásáról a nácizmus feletti győzelemhez és a zsidó nép megsemmisítéstől való megmentéséről a Nagy Honvédő Háború alatt, valamint a zsidók pozitív szerepéről Oroszország társadalmi és kulturális életében.

Putyin és Hercog megvitatta a zsidók Izraelbe telepítését intéző nemzetközi Zsidó Ügynökség (Szohnut) körül Oroszországban kialakult helyzetet is. A felek megállapodtak, hogy a kapcsolatfelvételt ebben a kérdésben a két ország illetékes szervein keresztül folytatódik majd.

Egy moszkvai kerületi bíróság július 21-én közölte a TASZSZ hírügynökséggel, hogy az orosz igazságügyi minisztérium pert indított az Oroszországban autonóm nonprofit szervezet státuszával rendelkező ügynökség felszámolását követelve.

A Szohnut izraeli székhelyű nemzetközi szervezet, amely a zsidó visszatelepülés és a visszatérők támogatásával, valamint zsidó-cionista oktatással és a globális zsidó közösséggel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Ajánljuk még