logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél, a győzelemért kell játszani!

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert „mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – jelentette ki a miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban.

Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en kiemelte: ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, „csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már”, és ők igenis ugyanazok.

Hangsúlyozta: „az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn”, még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon – vélekedett.

Úgy látja, a siker kulcsa, hogy száz százalékon harcolnak: „az igazat mondjuk, és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket”. A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban – tette hozzá. Kiemelte:

a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.

Ajánljuk még