logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kína már a partraszállást gyakorolja, ez a válasz Nancy Pelosi látogatására

Körbezárta Tajvan szigetét a kínai hadsereg. A haditengerészet és a légierő azt gyakorolja, hogyan zárják el a szigetet, a hadsereg közben a partraszállást modellezi. Elemzők szerint a Kína és Tajvan közti feszültség most sokkal élesebb, mint az ukrajnai háború. Kína szerint ez a válasz arra, hogy Nancy Pelosi amerikai házelnök a szigetre látogatott - közölte az M1 Híradó.

Éles robbanófejjel gyakorlatozott a kínai népfelszabadító hadsereg. A rakéták a szárazföldről indultak, és Tajvan szigetén túl csapódtak a tengerbe.

Negyed százada nem volt ilyen méretű kínai hadgyakorlat Tajvan térségében

A harci egységek elfoglalták helyüket Tajhvan szigetétől keletre. A légierővel közös tengeri blokád és légi elfogási gyakorlatot tartunk. A cél, hogy a fegyvbernemi együttműködést fejlesszük – magyarázta Feng Cungpin Kínai Keleti Flottájának parancsnoka.

A jelenlegi hadgyakorlat közvetlen kiváltó oka Nancy Pelosi tajvani útja volt.

Az amerikai képviselőház elnöke régóta a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki a szigetre látogatott. Egyértelműen kiállt a sziget de facto függetlensége mellett, és amerikai támogatást helyezett kilátásba, ha Peking megpróbálná megváltoztatni a jelenlegi helyzetet. Ezt erősítette meg csütörtökön Anthony Blinken is.

Ellenzünk minden olyan lépést, amely egyoldalúan változtatná meg a fennálló helyzetet, különös tekintettel az erő használatára – jelentette ki az amerikai külügyminiszter.

Kapcsolódó tartalom

Tajvan szigetén élőket aggodalommal tölti el a helyzet. Sokan örömmel fogadták az amerikai kiállást, mások viszont attól tartanak, hogy ezzel csak tovább nő a fegyveres összecsapás veszélye.

Ajánljuk még