logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor Bécsben: Ausztria várkapitányai vagyunk, amikor a déli határunkat védjük

Mi Ausztria várkapitányai vagyunk a szerb-magyar határon, ha ott nem védjük meg a határainkat, akkor Ausztriába 100 ezer számra fognak érkeznek migránsok és bevándorlók illegálisan – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök Bécsben miután Karl Nehammer osztrák kancellárral tárgyalt. A kormányfő kiemelte: mi mindig meg fogjuk védeni határainkat és ezzel akadályát fogjuk annak jelenti, hogy bármifajta illegális migráció érkezzen Ausztriába. Orbán Viktor arról is beszélt: mindannyiunknak az az érdeke, hogy Szerbia meg tudja védeni minél délebre a saját határait – számolt be az M1 Híradó.

Orbán Viktor szavait Nehammerhez címezve elmondta:

„Mi az önök várkapitányai vagyunk a szerb-magyar határon. Ha mi ott nem védjük meg a határainkat, akkor önökhöz 100 ezer szám fognak érkezni migránsok és bevándorlók. Illegálisan”.

Orbán Viktor szerint Ausztria ezt egyetlen módon tudja elkerülni: ha Magyarország megvédi a saját déli határait. A miniszterelnök kifejezte, hogy szeretnénk, ha nekünk nem kellene ezt tenni, és Szerbia meg tudná védeni a saját déli határait.

Ilyen esetben a konfliktus nem a szerb-magyar határon lenne, és nem az osztrák-magyar határon lenne.

„Tehát mindannyiunknak az az érdeke, hogy Szerbia meg tudja védeni minél délebbre a saját határait”

– hangsúlyozta a kormányfő.


Orbán Viktor korábban közösségi oldalán tudatta, hogy hivatalos látogatást tesz Ausztriában.

Csütörtök reggel Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai tanácsadója bejegyzésében arról írt, hogy a találkozó témái között szerepel majd az európai energiaválság, az orosz–ukrán háború, a nyugat-balkáni térség uniós perspektívái, valamint kiemelt ügyként a két ország közös küzdelme az illegális migráció ellen.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még