logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin Brazíliában: Jó volt magyar szót hallani!

| Szerző: hirado.hu
Novák Katalin köztársasági elnök Brazíliába utazott, ahol hazánk nemzetközi kapcsolatainak erősítését Közép-Európa után Latin-Amerikában folytatja.

Legújabb bejegyzéséből megtudhattuk legújabb programját.

„Közel 10 ezer kilométerre Magyarországtól, olyan Rio de Janeiroban élő fiatalokkal találkoztam, akik magyar gyökerekkel, felmenőkkel bírnak.
Nyitottak, kíváncsiak, ambíciózusak, sokan tanultak már nálunk és többen is azt tervezik, hogy egyetemi diplomát majd Magyarországon szereznek. Itt, helyben, a Rio de Janeiró-i Magyar Egyesület vállalta magára, hogy megőrzi a magyar nyelvet és kultúrát, építi és összetartja a magyar közösséget. Jó volt magyar szót hallani!” – fejezte be bejegyzését a köztársasági elnök.

Előző nap egy katonai szervezethez látogatott el.
„Meglátogattam a brazil haditengerészet tudományos és technológiai kutatásokkal foglalkozó katonai szervezetét, a Paulo Moreira admirális nevét viselő Tengeri Tanulmányok Intézetet. Az intézmény fizikai, geológiai, meteorológiai és tengerbiológiai kutatásokat folytat. Az intézet vezetője bemutatta, hogyan szűrik ki és azonosítják be a kutatók az olajszennyeződéseket. A bolygónk és környezetünk védelme, vizeink tisztaságának a megőrzése, gyermekeink jövőjének a záloga”.

Ajánljuk még