logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Magyarország szorgalmazta, hogy minél hamarabb legyen tűzszünet és kezdődjenek meg a béketárgyalások

| Szerző: hirado.hu
Madridban megkezdődött a NATO csúcstalálkozója. Súlyos kérdések vannak a napirenden: az egyre romló ukrán háborús helyzet, élelmiszerválság, háborús infláció és fenyegető háborús gazdasági válság – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Madridból nyilatkozva.

A kormányfő leszögezte, hogy a mi álláspontunk és a magyar érdekek világosak:

„Ebből a háborúból nekünk ki kell maradni. A NATO egy védelmi szervezet, ezért fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a béke beköszöntsön.”

Orbán Viktor kiemelte, hogy a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget. Ismertette,

Magyarország szorgalmazta, hogy minél hamarabb legyen tűzszünet és kezdődjenek meg a béketárgyalások.

Azt javasoltuk, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezzük – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette, hogy ugyanakkor a békéhez erő is kell.

„Bejelentettük, hogy a magyar parlament döntéseinek megfelelően a katonai célú kiadásainkat a tervezett 2024-es évnél egy évvel hamarabb, már 2023-ban felemeljük a 2 százalékos szintre, a nemzeti össztermék 2 százalékának szintjére”
– közölte a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés. Ha lesz béke, nem lesz infláció. Ha lesz béke, akkor véget érnek azok a kockázatok, amelyek ma Magyarország biztonságát fenyegetik.

Ajánljuk még