logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Egyetlen olyan javaslatot sem támogatunk, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-csúcstalálkozó hivatalos kezdete előtt, szerda reggel tárgyalást folytatott Andres Pastranával, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI elnökével Madridban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni, az ukrán embereket támogatni kell, a menekülteket pedig be kell fogadni.

Orbán Viktor a NATO-csúcs kapcsán kifejtette:

nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba, hiszen ez egy orosz–ukrán háború, a NATO pedig egy védelmi szövetség.

Madridba szerdán kezdődött a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója.

A NATO-csúcson Orbán Viktor által képviselendő álláspont szerint

Magyarország az ukrajnai háború eszkalációja helyett a béke érdekében tett erőfeszítéseket támogatja. Gyors fegyverszünet és béketárgyalások: ez a recept az Európát sújtó háborús infláció és a küszöbön álló háborús gazdasági válság ellen

– ismertette Havasi Bertalan.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még