logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Igent mondunk a békére, és nemet mondunk a további szankciókra!

| Szerző: hirado.hu
Európa szenved. Szenved a háborús inflációtól és szenved a háború gazdasági válságától. Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel, és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk. Nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli videónyilatkozatában.

„Itt vagyunk Brüsszelben, az uniós vezetők tanácskozásán. Délelőtt megvolt a nyugat-balkáni vezetőkkel történő tárgyalás. Most délután következik Ukrajna és a háborús helyzet áttekintése, és holnap pedig, azt hiszem, kellő mélységben és hosszúságban megtárgyaljuk az európai gazdasági helyzetet, ami egyáltalán nem rózsás” – ismertette Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő úgy fogalmazott:

Európa szenved. Szenved a háborús inflációtól és szenved a háború gazdasági válságától. Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel, és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk.

Értékelés szerint a háború mellett a szankció az oka a gazdasági bajoknak.

„Nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke” – fogalmazott a kormányfő. Közölte:

Igent mondunk Ukrajna európai uniós tagságára, igent mondunk a békére, és nemet mondunk a további szankciókra!

Ajánljuk még