logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Jó hír, hogy Boris Johnson marad a brit kormányfő

Jó hír a magyar-brit kapcsolatok jövője szempontjából, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök megnyerte az ellene indított bizalmi szavazást, így továbbra is ő maradhat az Egyesült Királyság kormányfője - jelentette ki a tárca közleménye szerint kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a bangladesi kollégájával közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón az üggyel kapcsolatban korábban közzétett Facebook-bejegyzését firtató újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: “nem avatkozunk bele és nem is kommentáljuk más országok döntéseit. Mi a brit választópolgárokra és a konzervatív parlamenti képviselőkre bízzuk természetesen, hogy ki Nagy-Britannia miniszterelnöke és ki a konzervatívok vezetője” – húzta alá.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a megnyilvánulása pusztán személyes volt. Hozzátette: “jól ismerem Boris Johnsont, hiszen szolgáltunk együtt külügyminiszterekként. Tudom, hogy milyen tisztelettel közelít Magyarország felé, tudom, hogy külügyminiszterként mennyit dolgozott azért, hogy a magyar-brit kapcsolatok fejlődjenek. És ez az elkötelezettsége miniszterelnökként is fennmaradt (…) A magyar brit-kapcsolatok jövője szempontjából és némi személyes barátságból fakadóan közelítettem meg ezt a kérdést” – közölte.

Ajánljuk még