logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A litván elnök köszönetet mondott Orbán Viktornak

| Szerző: hirado.hu
Egyre többen szólnak a józan ész hangján. Köszönjük a litván elnök szavait – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki közösségi oldalán osztotta meg azt a videót, ahol a litván elnök köszönetet mondott Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen.

Valójában szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen – fogalmazott Gitanas Nausėda litván elnök.

Majd hozzátette, tény, hogy mind Magyarország, mind Csehország, Szlovákia olyan országok, amelyeknek nincs közvetlen kapcsolata a tengerrel, és függnek az olajvezetéktől. Tehát a gyakorlatban ez a fő, és néha talán az egyetlen alternatíva.

„Orbán Viktor a tárgyalóasztalnál próbált megoldást találni, és azonnal láttam, hogy megpróbálja megtalálni a kompromisszumot” – fogalmazott a litván elnök, aki kifejtette, hogy nem kellettek hozzá napok, hogy megtalálják a közös megoldást.

„A megoldás gyorsan megszületett, és nagyon szép, világos üzenetet küldtünk a világnak, így még aznap este felkerestem Viktort és megköszöntem ezt a kompromisszumot”

– mondta Gitanas Nausėda litván elnök.

Ajánljuk még