logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit: Nem fogunk engedni a brüsszeli nyomásnak

| Szerző: hirado.hu
Ezen a héten érkezhet meg a Bizottság jogállamisági kondicionalitással foglalkozó levele – hívta fel a figyelmet Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán, aki hangsúlyozta, hogy látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, de pár dolgot már most leszögezhetünk: nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába.

Ezen a héten érkezhet meg a Bizottság jogállamisági kondicionalitással foglalkozó levele. Varga Judit kiemelte, hogy a mechanizmussal kapcsolatban érdemes feleleveníteni, hogy mit írt még a választások előtt a nyugati liberális média egyik zászlóshajója, a Bloomberg:

„A jogállamisági kondicionalitás büntetőintézkedéseinek foganatosítása kockázatos lenne egy olyan időszakban, amikor az EU-államoknak az egekbe szökő energiaárakkal, az orosz–ukrán háború gazdasági következményeivel, valamint a blokk területére áramló menekülttömeggel kell megbirkózniuk.”

A miniszter kifejtette, hogy a mechanizmus elindítása valóban ésszerűtlen és az egész Európai Unióra nézve kockázatos döntés lenne, amely ismét csak azt bizonyítaná, hogy a Brüsszel bosszút akar állni a nemzeti konzervatív oldal április 3-i győzelme miatt.

Varga Judit hangsúlyozta, hogy látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, de pár dolgot már most leszögezhetünk:

nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába. Nem fogjuk hagyni, hogy az energiaszankciókkal a magyar családok fizessék meg a háború árát. Továbbá gender-ügyben sem fogunk engedni, ha gyermekeink védelméről, neveléséről van szó!

Nekünk Magyarország az első – zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Ajánljuk még