logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó Péter: A fegyverszállítmány célpont, ezt bizonyítja Lviv bombázása is

| Szerző: hirado.hu
A fegyverszállítmány célpont, ezt bizonyítja Lviv bombázása is. Mi, magyarok nem akarjuk, hogy hasonló jelenetek történjenek magyarlakta területeken, vagy a magyar-ukrán határ közelében, ezért  továbbra sem küldünk fegyvereket Ukrajnába – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

„Nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, és nem engedjük át a fegyverszállítmányokat közvetlenül Ukrajna területére Magyarországon keresztül” – jelentette ki Szijjártó Péter miután török kollégájával tárgyalt Ankarában. Hangsúlyozta, hogy a kormány ezen döntésének helyessége már többször beigazolódott, legutóbb az elmúlt napokban, amikor Lviv környékén Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat semmisítettek meg bombatámadásokkal.

„Mi, magyarok nem akarjuk, hogy hasonló jelenetek történjenek magyarlakta területeken, vagy a magyar-ukrán határ közelében. Márpedig hogyha átengednénk a fegyverszállítmányokat Magyarország területén, vagy ne adj Isten mi magunk is fegyvereket szállítanánk, akkor azt a kockázatot vonnánk magunkra, hogy a lvivi eseményekhez hasonlóak történnének magyarlakta területeken, vagy a magyar-ukrán határ közelében.

Mi ezt nem akarjuk, és ezért továbbra sem szállítunk fegyvereket és nem is engedjük át a fegyverszállítmányokat Magyarország területén”

– szögezte le Szijjártó Péter.

Ajánljuk még