logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet

| Szerző: hirado.hu
A külügyminiszter közösségi oldalán tudatta: itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát, ezért bekérette Ukrajna budapesti nagykövetét, Ljubov Nepopot.

 

Szijjártó Péter bejegyzésében leszögezte: „Mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk.”

A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága a legfontosabb.

„Ez nem a mi háborúnk, ezért abból ki akarunk és ki is fogunk maradni”

– fogalmazott. Kijelentette, hogy a kormány nem hajlandó kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát, „ezért nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat”.

A magyar diplomácia vezetője szerint mindezekről a kérdésekről a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak. „Azt gondolom, elég világosat és jól érthetőt” – jegyezte meg.

„Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első” – fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint

„egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának!”

Mint leszögezte, „a totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok”.

„Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését

és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát. Mindezek világossá és érthetővé tétele érdekében

ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Ukrajna budapesti nagykövetét”

– zárta bejegyzését a külügyminiszter.

Ajánljuk még