logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor az EU-csúcsról: Magyarország energiaellátását biztosítottuk

| Szerző: hirado.hu
„A legfontosabb ügyet számunkra kedvező módon rendeztük el: nem lesznek szankciók, amelyek kiterjednének az olaj és a gáz területére, vagyis Magyarország energiaellátása a következő időszakban is biztosítva lesz” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az uniós állam- és kormányfők versailles-i csúcstalálkozója után feltöltött Facebook-videójában, pénteken kora hajnalban.

„Ez itt Versailles, éjjel fél három van. Most fejeztük be a tárgyalásokat, holnap reggel folytatjuk majd” – kezdte a helyzetismertetést a Facebookra feltöltött videójában a magyar miniszterelnök.

„Az ukrán–orosz háború helyzete több mint drámai. Meghallgattuk a Putyinnal tárgyaló francia elnököt és a német kancellárt.

Nem zárható ki, hogy az összecsapások el fognak húzódni. Úgy döntöttünk, hogy Európa is bekapcsolódik a tűzszüneti tárgyalásokba”

– mondta a kormányfő.

„Mind a francia elnöknek, mind a német kancellárnak köszönetet mondtunk, hogy megpróbálnak erőfeszítéseket tenni a béke helyreállítása érdekében” – fogalmazott.

Orbán Viktor elmondta, hogy gazdasági kérdésekről is tárgyaltak Versailles-ban.

„A legfontosabb ügyet számunkra kedvező módon rendeztük el: nem lesznek szankciók, amelyek kiterjednének az olaj és a gáz területére, vagyis Magyarország energiaellátása a következő időszakban is biztosítva lesz”

– emelte ki a miniszterelnök.

„Ezt elvégeztük, holnap reggel folytatjuk” – tette hozzá Orbán Viktor.

Ajánljuk még