logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor a NATO-csúcs után: Magyarország nem engedi, hogy belesodorják ebbe a háborúba

| Szerző: hirado.hu
„Most ért véget a NATO csúcstalálkozója, előtte személyesen is tárgyaltam a NATO főtitkárával” – közölte Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán. „Világossá tettem, hogy Magyarország nem vesz részt ebben a háborúban, és nem is engedi, hogy belesodorják ebbe a háborúba” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy a Magyarországra érkező menekültek számára a megfelelő ellátást biztosítani fogjuk.

A szervezet tagországainak vezetői pénteken rendkívüli tanácskozást tartottak Moszkva Ukrajna elleni hadműveletével kapcsolatban.

A miniszterelnök a NATO-csúcson kifejtette és világossá tette, hogy Magyarország egy nehéz helyzetben lévő ország, „van százharminc-egynéhány kilométer határunk Ukrajnával. Magyarország biztonságát ebben a helyzetben is garantálni kell, hiszen az a legfontosabb.”

 „Világossá tettem, hogy Magyarország nem vesz részt ebben a háborúban, és nem is engedi, hogy belesodorják ebbe a háborúba”

– mondta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy a Magyarországra érkező menekültek számára a megfelelő ellátást biztosítani fogjuk.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még