logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt Vangelis, a Tűzszekerek zeneszerzője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Koalíciós áramszünet Bukarestben

| Szerző: hirado.hu
„Ha valóban tenni akarunk valamit, inkább gondoljunk a jövő télre” – koalíciós csörte késlelteti a romániai energiaárak kompenzálásáról és az árplafonról szóló előírások módosítását – adta hírül a kronikaonline.ro.

Eredetileg úgy tűnt, hogy a bukaresti kormány keddi ülésén elfogadja az energiaárak kompenzálásáról és az árplafonról szóló intézkedéscsomagot, amelynek keleti szomszédunknál február elsejétől kellene hatályba lépnie – de erre végül mégsem került sor.

A kronikaonline.ro című erdélyi magyar nyelvű hírportál szerint a koalíciós kormányzati partnereknek nem sikerült közös álláspontra helyezkedniük.

A döntés elhalasztását Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke délután jelentette be, szűkszavú nyilatkozatában, miután tárgyalt Florin Cîţuval, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével. A nagyobbik kormánypárt elnöke szerint szerdán születhet döntés.

Néhány órával korábban Florin Cîţu úgy nyilatkozott, hogy értelmetlen lenne áprilistól ismét szabályozni az energiapiacot. Szerinte a javaslat kezdeményezői „nem gondolták jól át” ezt a megoldást, hiszen a nyári hónapokban csökken az energiafogyasztás.  Kijelentette:

„ha valóban tenni akarunk valamit, inkább gondoljunk a jövő télre”.

Hozzátette, eredetileg a liberálisok kezdeményezték a romániai energiapiac újbóli szabályozását, de csak a téli hónapok idejére. Mivel azonban az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) elutasította az ötletet, letettek a kezdeményezésről, és más intézkedéseket javasoltak a romániai energiaszámlák csökkentésére.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még