logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nincs könnyű helyzetben az Európai Parlament új elnöke

| Szerző: hirado.hu
Kedden új elnököt választott az Európai Parlament: a néppárti Roberta Metsola máltai politikus a szocialista-néppárti paktum alapján tölti be a következő két és fél évben az elnöki tisztséget. A januárban elhunyt David Sassoli utódja lesz. Náray Balázs Hölvényi Györgyöt, az új parlamenti elnök frakciótársát, a KDNP politikusát kérdezte a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában.

Az európai parlamenti képviselő elmondta, hogy Roberta Metsola saját politikai világgal, elképzeléssel rendelkezik, de most fog kiderülni, hogy ezt milyen módon tudja megjeleníteni, ugyanis a túlsúlyban lévő európai baloldal óriási nyomást helyez majd rá.

Hölvényi kifejtette, hogy

az Európai Parlament a hitelességéből veszített a radikalizálódó baloldali túlsúly miatt,

és Roberta Metsola feladata az lesz, hogy ezt a hitelességet visszaadja az európai polgároknak, az országok vezetőinek és ez lesz a nagy feladat.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

Az olyan parlamenti nyilatkozatok, határozatok, amik kifejtik, hogy törekedni kell arra, hogy „az apák is szülhessenek”, az lejáratása volt az intézménynek, és lejáratás az is, amikor az Európai Parlament olyan külpolitikai ügyekben szólal meg, fenyegetőzik Európán kívüli országokkal, amely az európai erőrealitásokat messze meghaladja – tette hozzá.

Hölvényi ismertette, hogy

a következő évek programjában a transznacionalista listák, a migráció kérdése és gazdasági kérdések is szerepelnek, szerinte így sem Metsola, sem az intézmény nem lesz könnyű helyzetben.

A képviselő hozzátette, hogy jelenleg kizárt, hogy a mostani felállású baloldali többséggel rendelkező parlament Roberta Metsola abortuszellenes nézeteit elfogadja, egyáltalán megismerje.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

Ajánljuk még